szivattyu

Mágneses ciklonszűrő

2013 óta hatályos Európai Uniós jogszabályok irányelvei szerint a gyártók kizárólag energiatakarékos szivattyúkat hozhatnak forgalomba az unió területén. 2015-től ez a jogszabály kiterjedt a kazánokba és hőtermelő rendszerekbe épített szivattyúkra is, így egy modern fűtési rendszer minden szivattyújának meg kell felelnie ezeknek a követelményeknek. Az új technológia eredményeként akár 60-80 százalékos energiamegtakarítás is elérhető a szivattyúk működése során.

Ezen szivattyúk az ECM technológia (Electronically Commutated Motor) alkalmazásával készülnek, állandó mágneses forgórészű motorok biztosítják bennük az energiatakarékos és széles tartományban szabályozható működést.

Míg ezen a területen a technológia nagy fejlődést tett lehetővé és széles körben elterjedt, addig a fűtési rendszerek szűrésére és vízkezelésére lényegesebben kevesebb figyelmet fordítanak a felhasználók, annak ellenére, hogy ez a technológia is lépést tart a fejlődéssel.

A mágnesezhető szennyeződések, amelyek a radiátorok és acélcsövek felhasználásának közvetlen eredményei, veszélyeztetik fűtési rendszerünket, készülékeink biztonságát. Az ilyen okból meghibásodott keringető szivattyú és készülék üzemzavara nem tekinthető garanciális problémának. Erre mind a magyar jogszabályok, mind pedig a gyártói jótállási feltételek határozottan felhívják a figyelmet.

A probléma elkerülésére feltétlenül javasolt mágneses ciklonszűrő beépítése a fűtési rendszerbe, valamint annak folyamatos ellenőrzése és tisztítása. Az adott rendszerhez megfelelő adalékanyaggal (inhibitorral) való feltöltés fokozza a szűrés hatékonyságát. Ezen technológiájú szűrő segít fenntartani a rendszer hatékony, üzemzavar nélküli működését.

Mágneses ciklonszűrő – Fernox Total Filter TF1

 

fernox tf1 magnetic sludge trap unit

 

A TF1 egy új, csővezeték hálózatba szerelhető szűrő, ami a hidrociklonikus hatásmechanizmust ötvözi egy különlegesen tervezett mágnes-szerelvénnyel azért, hogy mind a mágnesezhető, és mind a nem mágnesezhető szennyeződést is eltávolítsa a rendszer vizéből, és azt biztonságos módon a szűrőn belül tartsa. Ez a jelenleg kapható leghatékonyabb szűrőberendezés.

A TF1 áramlásdinamikája gondoskodik arról, hogy a mágnesezhető részecskék a mágneshez közel kerüljenek, ezáltal a mágnesnek kevesebb munkát kell végeznie, hogy magához vonzza, és összegyűjtse ezeket a részecskéket. A hagyományos technológiával a mágnes a centrifugális erő ellen dolgozik, és így vonzza középre egymáshoz a részecskéket, így a mágnes keményebb munkát végez.

Kérjen tőlünk árajánlatot mágneses ciklonszűrő beépítésére, a rendszer mihamarabbi védelme érdekében!